לא מעט מביננו חווים טראומות בחיים, גדולות כקטנות. זו יכולה להיות טראומה ברמה הכי רגשית, כמו פרידה ממישהו אהוב (פרידה זוגית, מוות פתאומי), או טראומה כתוצאה מתאונה קשה, חוויה מפחידה, מצבי לחימה, אלימות מינית ועוד. לעיתים רבות אנו לא מחלימים לחלוטין מהטראומה (אם בכלל), גם כאשר נדמה לנו שהחיים שבו למסלולם – מצב המוכר בשם פוסט-טראומה. יש מי שטוענים שבישראל כולנו, כעם, כאוכלוסייה, חיים בפוסט-טראומה, אבל מי שחווים את זה ברמה האישית ממש יכולים לסבול מתופעות פיזיות קשות בנוסף לחרדות יומיומיות.
אנשים שונים מגיבים שונה לטראומות ורק חלק מהחווים טראומה יהפכו לאנשים הסובלים מפוסט-טראומה מתמשכת. לעיתים זה תלוי בסוג הטראומה, לעיתים בשלב בחיים שבו היא התרחשה, במצב האישי של האדם לפני הטראומה (חוסנו הנפשי, קהילת התמיכה שמקיפה אותו, או אפילו חוסן שנוצר בעקבות טראומות קודמות).
ישנן שיטות רבות להתמודדות עם טראומה ופוסט-טראומה, תוך שימוש במקרה המשבר ויציאה ממנו להחלמה. חלק מהשיטות מכנסות לתרפייה משותפת אנשים שונים שחוו את אותו סוג של טראומה ומעצם הפעילות הקבוצתית, מהווים גם מאגר תמיכה זה כלפי זה. ההתכנסות המשותפת (לרוב בחללים רגועים, נעימים, עם נופים של טבע מנחם) יכולה לכלול שיחות אישיות וקבוצתיות, טיפולי מגע שונים, מוזיקה ופעילות יצירתית.
כל סוג של טראומה שונה וישנם קורסים רבים המתמקדים בטיפול בקבוצות ספציפיות – טראומות ילדות, טראומות על רקע תקיפה מינית וגילויי עריות, טראומות על רקע שירות צבאי, טראומות אבל ואובדן, ועוד. ישנם קורסים ספציפיים לשיטות טיפול כמו דמיון מודרך, NLP, עיבוד קוגניטיבי, ועוד; כאשר מצד שני יש לימודים מקיפים יותר (לעיתים שנתיים או יותר שלימודים) שמאפשרים הכשרה במגוון שיטות ותיאוריות של טיפול, הבנה עמוקה יותר של ההליך הטראומטי לגווניו, כלים להתמודדות עם מצבים שונים, והתנסות מעשית בכל מיני שיטות טיפול.
מכללת תרפיית המימדים מאפשרת לימדו של שיטה מעמיקה המעמידה במרכזה את האנרגיה שבתוכנו, את הקשר בין התודעה לגוף, ומשלבת מספר גישות, בהן NLP, לכדי שיטה אחת עמוקה ומצליחה, המאפשרת גם התמודדות מאוד ייחודית עם אנשים הסובלים מפוסט טראומה.