1. בחירה
רפואה אלטרנטיבית, המוכרת גם כרפואה טבעית או רפואה משלימה, היא בעצם שם כולל למספר שיטות טיפול מגוונות השונות בתכלית מהרפואה המסורתית, שכבר שנים לא מהווה פיתרון אידיאלי עבור מיליוני אנשים בעולם. הבחירה בלימודי רפואה אלטרנטיבית היא במובנים רבים הבחירה בדרכי ריפוי טבעיות שנותנות פיתרונות עמוקים ואמיתיים, לטווח ארוך, שיורדות לעומק הבעיה ולא מנסות רק להעלים את הסימפטומים.
2. סוג הרפואה –
כאמור יש הרבה שיטות של רפואה אלטרנטיבית. בגדול אפשר לחלק אותן לשתי קבוצות מרכזיות – רפואה אלטרנטיבית מערבית (הומאופתיה, כירופרקטיקה ועוד) ורפואה אלטרנטיבית שמקורה במזרח הרחוק (רפואה סינית, דיקור, טווינה ועוד). ישנה גם גישה שמתחילה מההקשר בין התודעה לגוף הגישמי, כפי שמציעה תרפיית מימדים, ומשלבת שיטות שונות. אתם צריכים לבחור מה מעניין אתכם ובמה הייתם רוצים להתמחות.
3. ברירה –
מאחר ותחום הרפואה האלטרנטיבית אינו מוסדר לחלוטין בישראל, יש בשוק גם אופציות פחות מקצועניות, אבל מצד שני יש מכללות שונות ללימודים פרונטליים ומוסדות המציעים לימודים איכותיים אונליין, כמו מכללת תרפיית מימדים הוותיקה והמנוסה. חשוב לבחור מבין כל האופציות הקיימות, את האפשרות שתהיה הכי נוחה ומתאימה לכם אישית, לצרכים שלכם ולשאיפות המקצועיות שלכם.
4. אמונה ורעיון –
היות ויש המון סוגים של רפואה אלטרנטיבית ולא מעט אידיאולוגיה שעומדת מאחורי כל מכללה, בין אם זו תורה מזרחית עתיקה או רעיון מודרני המחבר גוף ונפש. מומלץ לקרוא היטב ולהבין את הגרעין הרעיוני מאחורי כל מכללה, ולבדוק מה מדבר אל ליבכם.
5. שיטת לימוד –
למכללות שונות יש שיטות לימוד שונות, ברמות שונות. לפני שמתחילים ללמוד את התחום, מומלץ להכיר את האופציות שמציעה כל מכללה, כדי למצוא את הנתיב שיהיה הנכון ביותר עבורכם. בתרפיית מימדים, למשל יש מגוון של קורסים וגם מגוון של רמות.
6. המלצות –
אחת הדרכים היותר טובות ובטוחות לבחור מכללה ללימוד רפואה אלטרנטיבית, היא המלצות אישיות מאנשים שאתם מכירים ולמדו במכללה מסויימת (או מכירים מישהו שלמד). בחלק מהאתרים של המכללות יש גם אפשרות לקרוא המלצות של בוגרי המכללה ובין השורות ללמוד על היכולת של כל מכללה להתאים לכם.
7. זמנים –
מומלץ לבדוק לגבי כל מכללה מה היא מציעה מבחינת שליטה שלכם בזמן הלימוד או להיות כבולים למערכת שעות קשוחה. ללימודים אונליין יש הרבה פעמים יתרון מבחינת גמישות.
8. הסמכה –
שווה לבדוק מה סוג ההסמכה שמציעה כל מכללה, והאם או כיצד הסמכה זו יכולה לעזור לכם לקדם אחרי הלימודים את הקריירה המקצועית שלכם.